Nesten 1,7 milliarder kortkjøp 2015

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Nesten 1,7 milliarder kortkjøp 2015

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at betalingskortene ble brukt 1,69 milliarder ganger i 2015, en økning på 7,6 prosent sammenlignet med 2014. Det ble også satt ny rekord i bruk av BankAxept-kort.

Bilde av en som betaler med kort foran pc

I løpet av året ble kortene benyttet til å handle varer og tjenester for 596,4 milliarder kroner. Dette er 6,2 prosent mer enn året før.

To rekorder i desember

— To nye kortrekorder ble satt i desember. For første gang ble det behandlet mer enn 160 millioner kortkjøp i løpet av én måned, og det er også første gang det er handlet for mer enn 60 milliarder kroner med kortene, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I løpet av desember ble kortene benyttet 162 millioner ganger, 7,9 prosent mer enn desember 2014. I årets siste måned ble det handlet varer og tjenester for mer enn 61,7 milliarder kroner med betalingskort, en økning på 5,5 prosent sammenlignet med tilsvarende måned i fjor.

Selv om det ikke ble satt en ny dagsrekord for antall kortkjøp, ser det ut som de tre siste dagene før julaften var de mest hektiske for handelsstanden i løpet av året.

— For samtlige av disse tre dagene ble det utført mer enn 7,6 millioner kortkjøp med en daglig omsetning på mellom 3,3 og 3,6 milliarder kroner. Og bare i løpet av disse dagene ble det gjennomført 23,5 millioner kortkjøp med en omsetning på nesten 10,4 milliarder kroner, sier Tjore.

Ny rekord i bruk av BankAxept-kort

BankAxept-kortene ble benyttet 1,48 milliarder ganger i 2015, noe som er 78,5 millioner ganger mer enn året før. Vi handlet for 478,8 milliarder kroner med BankAxept, mot 455,9 milliarder kroner året før.
I desember ble det utført 140,6 millioner kjøp med BankAxept-kortene og det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for 49,9 milliarder kroner.

— Dette er første gang det er gjennomført mer enn 140 millioner kjøp med BankAxept i løpet av én måned og desember satt også ny rekord i forhold til omsetningen med disse kortene. Den årlige statistikken viser også at bruken av BankAxept-kortene har mer enn doblet seg i løpet av ni år, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

www.bankaxept.no

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no