Finansiell stabilitet er mer enn bankenes egenkapital

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Finansiell stabilitet er mer enn bankenes egenkapital

Alle er enige om at sikrere banker er bra. Men om våre regler avviker fra andre land, kan det redusere vår finansielle stabilitet og omstillingsevne. Det skriver informasjonsdirektør i Finans Norge, Tom Staavi, i en kommentar på E24.

Tom Staavi. Foto.

Mange av oss husker bankkrisen tidlig på 90-tallet og finanskrisen i 2008. Ingen vil oppleve dette på nytt. Derfor har bankene måttet bygge betydelig egenkapital de siste årene. Finansnæringen i Norge er helt enig i at det har vært riktig å gjøre. Da vil bankene bedre tåle tap ved tilbakeslag i økonomien. I sin tur kan det forhindre at bankene samtidig drar i håndbrekket, reduserer utlån og gjør vondt verre, skriver Staavi.

Les hele kommentaren på E24