Mange i gang med julehandel

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Mange i gang med julehandel

Tall fra BankAxept AS og Nets viser at betalingskortene ble benyttet 143 millioner ganger, en økning på 7,6 prosent sammenlignet med november i fjor.

 — Mange dager med mye kortbruk tyder på at julehandelen er kommet i gang, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I den årlige julehandelsundersøkelsen til Nets, var det 35 prosent som svarte at de planla å starte julegavehandelen i november. Fem dager med mer enn 6 millioner kortkjøp denne måneden, tyder på at dette ser ut til å være tilfelle for mange.

– Fredag 27. november som omtales som Black Friday, er den dagen med mest kortbruk til nå i år, og kun en gang tidligere har kortene blitt benyttet flittigere. En omsetning på mer enn 3,1 milliarder kroner og 7,6 millioner kortkjøp, tyder på hektisk aktivitet for handelsstanden, sier Tjore.

Totalt ble betalingskortene brukt for mer enn 50,1 milliarder kroner i november, en økning på 6,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

BankAxept-kort til julegaver

BankAxept-kortene ble i november benyttet 123,8 millioner ganger, som er 5,6 millioner mer enn i samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester med disse kortene for nesten 39,7 milliarder kroner, noe som er 1,6 milliarder kroner mer enn i november i fjor.

I Nets sin julehandelsundesøkelse, svarte 78 prosent at de forventet å betale de fleste julegavene med BankAxept-kort.

— Ut fra tallene for november ser dette ut til å stemme ganske godt, og julehandelen for de langt fleste utføres med penger man har på konto, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Julehandelsundersøkelsen fra Nets er gjennomført av TNS Gallup og består av ett landsrepresentativt utvalg.

For BankAxept-statistikk - se www.bankaxept.no 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no