Høysesong for trafikkuhell

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Høysesong for trafikkuhell

Mens vi stresser rundt, er det mange som også bulker bilen sin nå rett før jul. Årets bulketopp er de par siste dagene før jul. Mange hundre mennesker får småskader på bilen 22. og 23. desember, viser tall fra Finans Norge. 

Bilde av biler i kø

Parkeringshus og parkeringsplasser utenfor kjøpesentre er aktuelle steder for småbulking nå om dagen.

– Mange har det travelt med handling av gaver og mat i innspurten. Da smeller det på parkeringsplassene når vi sneier borti hverandre, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

I fjor var det for eksempel 547 skader på kjøretøy etter rygging og påkjørsler av parkerte kjøretøy den 23. desember, viser tall fra forsikringsselskapene som er meldt inn til Finans Norge.

Som regel blir det heldigvis kun materielle skader som resultat når vi kjører inn i parkerte biler, eller rygger rett på dem utenfor kjøpesenteret.

Utenfor ønskelista

Ryggeulykker og påkjøring av parkerte kjøretøy er de to skadetypene som øker mest i juleinnspurten. Begge skadetypene øker med godt over 50 prosent de siste virkedagene før julaften, i forhold til resten av desemberdagene.

– En bulk står ikke på ønskelista, stress derfor ned og konsentrer deg alltid når du kjører bil. Vær oppmerksom også når du parkerer, sier Neverdal.

Det er mest førjulsbulking i folkerike fylker som Oslo, Akershus og Hordaland, viser Finans Norges trafikkstatistikk.

– Folk i aldersgruppen 35 til 49 år bulker aller mest nå i førjulsdagene. Det er nok mange som har det litt for travelt, sier Neverdal i Finans Norge.

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no