AP og KrF vil ha mer personlig økonomi inn i skolen

Gå til hovedinnhold
Publisert:

AP og KrF vil ha mer personlig økonomi inn i skolen

I innstillingen fra familie- og kulturkomiteen om budsjettet for 2016, vil Ap og KrF ha mer personlig økonomi inn i læreplanens kompetansemål. Partiene vil også styrke samarbeidet med finansnæringen om dette.

De to partiene mener at ungdom tidligere må settes i stand til å ta ansvar for egen økonomi, og mener at læreplanens kompetansemål må etterleves bedre ved å trekke veksler på de ulike programmer som finansbransjen og frivilligheten sammen tilbyr. 

Viktig å forebygge

De mener det er behov for å gjøre mer for å forebygge, samt bistå mennesker med store økonomiske problemer, og er spesielt bekymret over økningen i betalingsanmerkninger og inkassosaker blant ungdom.

– Det er gledelig at partiene så tydelig tar til orde for nødvendigheten av å styrke økonomiopplæringen i skolen, og at de dessuten mener at man skal trekke veksler på finansnæringen i dette arbeidet, sier Hilde E. Johansen, fagsjef i Finans Norge.

Finansnæringen og skolen

Mer enn 24.000 elever i ungdomsskolen fikk i fjor opplæring fra bankansatte gjennom samarbeidet med Ungt Entreprenørskap (UE). I tillegg har flere av de største bankene utviklet egne opplæringsprogrammer.  

Økonomilappen

Finans Norge og Forbrukerombudet har samarbeidet om å utvikle Økonomilappen – en webapplikasjon med informasjon om personlig økonomi spesielt beregnet på unge.