Skandiabanken børsnoteres

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Skandiabanken børsnoteres

Mandag 2. november ble Skandiabanken børsnotert i Norge. Det svenske finanskonsernet Skandia omdanner den norske filialen til et selvstendig selskap. Verdien på banken blir på nesten fem milliarder kroner.

Skandia begrunner omdannelsen med at det er en god løsning for de svenske sparekundene, som eier Skandias livselskap, og for den norske banken. Det er første gang at en utenlandsk bankfilial blir omgjort til selvstendig selskap og børsnotert.

– Det er ikke hver dag vi får en ny stor bank etablert hjemmehørende i Norge. Det er vel verdt å markere, sier Jan Erik Fåne, kommunikasjonsdirektør i Finans Norge.

Skandia fortsatt på eiersiden

Separasjonen er en del av Skandias strategi for å satse offensivt på det svenske markedet der de fleste av konsernets kunder finnes. Skandias fokus er å fortsette å utvikle privatmarkedet i Sverige, der den svenske banken er en hjørnestein.

Skandia regner med å sitte med mellom 12,1 og 28,3 prosent av aksjene i det børsnoterte selskapet i en overgangsperiode. Disse aksjene regnes som en ren finansiell plassering.

Nytt navn og flere ansatte

I forbindelse med børsnoteringen og omdanningen må Skandiabanken skifte navn. Banken må gjennomføre et navneskifte i løpet av tre år. Banken oppbemanner også med 17 nye medarbeidere. Dermed øker antall ansatte til 310.

Jan Erik Fåne

Jan Erik Fåne

kommunikasjonsdirektør

922 13 640 jan.erik.fane@finansnorge.no