Reiseerstatningene øker

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Reiseerstatningene øker

Erstatningene for reiseforsikring hittil i år er rekordhøye, viser tall fra Finans Norge. Erstatningsutbetalingene etter de ni første månedene i år er på nesten 1,6 milliarder kroner, fem prosent mer enn etter samme periode i fjor.

Flyplasstavle. Foto.
Utgifter i forbindelse med sykdom på reiser øker betydelig.

Det er til sammen meldt om drøyt 250 000 reisesaker til forsikringsselskapene etter de ni første månedene i år, også dette er rekordhøyt.

Mye sykdom

Særlig utgifter i forbindelse med sykdom øker. Dette er den klart største erstatningsposten med erstatninger på drøyt 700 millioner kroner.

– Noe av forklaringen på at erstatningsutbetalingene stiger, er at vi reiser langt, mye mer og til langt mer eksotiske strøk en tidligere, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Forskjellige infeksjonssykdommer drar antallet syke opp, mens alvorlig sykdom og store skader gir høye erstatninger.

Viktig reiseforsikring

Det er viktig å ha reiseforsikringen i orden. Utenriksdepartementet har også flere ganger påpekt at reisende nordmenn ikke må glemme å kjøpe reiseforsikring.

– Det finnes dessverre enkelte som reiser uten reiseforsikring. Men det bør være en naturlig del av forberedelsene å sjekke at reiseforsikringen er i orden, sier Neverdal. 

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no