Kortbruk økte med 7,6 prosent i september

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruk økte med 7,6 prosent i september

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i løpet av september ble utført 141,4 millioner kortkjøp, en økning på 7,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. 

Bilde av betalingskort

I september ble det handlet for 48,4 milliarder kroner med betalingskort, en vekst på 6,2 prosent.

– Veksten i kortbruken for september er på nivå med veksten hittil i år. Totalt var det ved utgangen av september gjennomført mer enn 1,2 milliarder kortkjøp, en økning på 7,4 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. I løpet av disse ni månedene har vi handlet med betalingskortene for 433,5 milliarder kroner, en vekst på 6,1 prosent, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

9 av 10 kortkjøp med BankAxept

BankAxept-kortene ble i september benyttet 123,2 millioner ganger, som er 6,2 millioner mer enn i samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester med disse kortene for omtrent 38,5 milliarder kroner, noe som er 1,7 milliarder kroner mer enn i september i fjor.

– I Norge finnes det mer enn 7,9 millioner kort som har BankAxept integrert i kortet. Statistikken hittil i år viser at det er BankAxept-delen som benyttes ved nesten ni av ti kortkjøp, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

BankAxept-statistikk

BankAxept.no

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no