Kortbruken økte med 8,3 prosent

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruken økte med 8,3 prosent

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i løpet av august ble utført 149,8 millioner kortkjøp, en økning på 8,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

I august ble det handlet for 51,9 milliarder kroner med betalingskort, en vekst på 4,9 prosent.

Fredag 21.august var den augustdagen med flest kortkjøp. Denne dagen ble kortene benyttet nesten 6,3 millioner ganger.

– Totalt var det 3 fredager i august hvor det ble utført mer enn 6 millioner kortkjøp. Til sammenligning var det i august i fjor ingen dager hvor dette var tilfelle, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Mye bruk av BankAxept-kort i sommer

BankAxept-kortene ble i august benyttet 130 millioner ganger, noe som er 7,6 millioner mer en i samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester med disse kortene for 41,2 milliarder kroner, noe som er cirka 1,5 milliarder kroner mer enn i august i fjor.

– I løpet av de tre sommermånedene er det handlet varer og tjenester for 129,9 milliarder kroner med BankAxept-kortene. Dette er vekst 6,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. I denne perioden er BankAxept-kortene benyttet mer enn 390 millioner ganger, en økning på 6,7 prosent sammenlignet med sommeren 2014, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

BankAxept-statistikk

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedssjef i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no