Ungdomskole-NM i smarte pengeråd

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Ungdomskole-NM i smarte pengeråd

Finans Norge utlyser en nasjonal konkurranse blant ungdomskoleklasser. Klasser som har gjennomgått opplæring i ”Økonomi og karrierevalg” kan delta i konkurransen om å være den beste privatøkonomiske rådgiveren.

Bilde av konkurransefolderen

Finans Norge håper på flere gode konkurransebidrag fra klasser over hele landet. I fjor bidro finansnæringen til at mer enn 21.000 elever i ungdomsskolen fikk opplæring i personlig økonomi gjennom ”Økonomi og Karrierevalg” sammen med Ungt Entreprenørskap (UE). Både finansnæringens medarbeidere som er ute i skolene og lærere kan motivere elevene til å delta i konkurransen.

Løs økonomiske utfordringer

Elevene skal løse noen økonomiske utfordringer, som ” Hvordan kan man styre hverdagsøkonomien samtidig som man klarer å sette av penger til sparing?” og ”Gi råd til en tenkt person som har fått økonomiske problemer, og hjelp vedkommende ut av det økonomiske uføret.”

Mer om konkurransen

 • Konkurranseperiode
  Skolestart høsten 2015 – 15.februar 2016
 • Jury
  Finans Norge og Ungt Entreprenørskap
 • Premie
  Det deles ut en pris som utgjør kr 500,- pr elev i klassen. Det samlede beløpet til elevene skal gå til et felles trivselstiltak for klassen.
 • Kåring av vinner
  Det beste bidraget kåres i mars 2016 under European Money Week
 • Hvem kan delta
  Klasser som har deltatt i ”Økonomi og karrierevalg” kan sende inn bidrag til konkurransen.


Mer om konkurransen