Nordea vant Finansstafetten

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Nordea vant Finansstafetten

Nordea i Oslo og Akershus ble tildelt prisen for sitt arbeid med å gi ungdom opplæring i personlig økonomi.

Vinnerne av Finansstafetten. Foto.
Idar Kreutzer, Finans Norge, Janne Kristiansen Sparebanken Øst (som fikk hederlig omtale) Elin Reitan, Nordea, vinnere av Finansstafetten, Tor Kåpvik fra UE Norge

Prisen ble delt ut under årets skolekonferanse for finansbedrifter i Oslo. Tor Kåpvik, fungerende administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, og Idar Kreutzer, administrernde direktør i Finans Norge, sto sammen om prisutdelingen.

Finansnæringen må bidra

– Annerkjennelsen er et tegn på at vi er på vei i riktig retning i å gi unge opplæring i personlig økonomi som de fortjener. Dette er ikke bare en oppgave for foreldre og skolen, hele finansnæringen må bidra, sier Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea.

Nordea arrangerte i september en egen dag, hvor 66 av bankens ansatte var ute og underviste elever i Oslo og Akershus. Til sammen har banken nådd 2 768 elever forrige skoleår i de to fylkene. Økonomi og karrierevalg gir elever i 9. og 10. trinn kunnskap i sentrale temaer innen personlig økonomi.

Les mer om økonomi og karrierevalg hos Ungt Entreprenørskap (UE)

– Årets vinner av Finansstafetten tar samfunnsansvar gjennom å gi barn og unge skolering i privatøkonomi. Banken gir ungdomsskoleelever en viktig ballast før de setter ferden mot studier og yrkesvalg, sa Kåpvik under overrekkelse av prisen.

24 000 elever fikk opplæring

På landsbasis deltok over 24 000 elever i programmet Økonomi og karrierevalg forrige skoleår. Flere hundre ansatte i finansnæringen har vært i skolen som lærere for en dag.

– Når en person fra den lokale finansinstitusjonen møter opp i klasserommet, oppstår en læring og et engasjement hos de unge som er uvurderlig. Faglig troverdighet og eksempler fra det virkelige liv er noe de unge trenger mer av i sin læring, sier Idar Kreutzer.

Finansstafetten

Finansstafetten er et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap, Finans Norge og Finansmarkedsfondet. Juryen ga også hederlig omtale til Sparebanken Øst i Buskerud.