Kortbruk for 54,6 milliarder i juli

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruk for 54,6 milliarder i juli

Tall fra BankAxept AS og Nets viser at det i løpet av juli ble handlet med betalingskort for 54,6 milliarder kroner, en vekst på 8,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. 

I løpet av juli ble det utført 147,5 millioner kortkjøp, en økning på 7,5 prosent.

Gjennomsnittsbeløpet for et kortkjøp i juli var på rett over 370 kroner, en økning på 2,8 kroner i forhold til juli i fjor.

– Tradisjonelt er juli en av de månedene i året med høyest gjennomsnittsbeløp per kortkjøp, men de siste årene har snittbeløpet blitt redusert siden kortene i stadig større grad benyttes til småhandel. I juli i år økte snittbeløpet, noe som er en indikasjon på ett noe høyere forbruk, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I juli i år var det åtte dager hvor det ble handlet for mer enn to milliarder kroner med kort. Til sammenligning var dette tilfelle kun to dager i juli i fjor.

Rekordhandel med BankAxept-kort

BankAxept-kortene ble i juli benyttet 129,1 millioner ganger, en økning på 6,6 millioner kortkjøp sammenlignet med samme måned i fjor.

– Totalt ble det handlet varer og tjenester for 44,4 milliarder kroner med BankAxept-kortene, noe som er 2,9 milliarder kroner mer enn juli i fjor. Omsetningen med disse kortene denne måneden er den høyeste til nå i år. I gjennomsnitt økte handelen med BankAxept-kortene med 93 millioner kroner per dag sammenlignet med samme måned i fjor, sier markedssjef Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

BankAxept-statistikk

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedssjef i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no