Færre innbrudd og tyveri

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Færre innbrudd og tyveri

Det er meldt om færre innbrudd og tyveri til forsikringsselskapene første halvår i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser tall fra Finans Norge.

Mann som bryter seg inn gjennom vindu. Foto.
Færre innbrudd og tyveri så langt i år.

– Innbrudd er ubehagelig å bli utsatt for, så dette er en gledelig nyhet, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Forsikringsselskapene har fått melding om 15 400 tyveri og innbrudd i hus, leiligheter og hytter. Erstatningsutbetalingene er på 231 millioner kroner etter første halvår.

Sammenlignet med fjoråret innebærer dette at antallet går ned med til sammen 13 prosent og erstatningsutbetalingene med 5 prosent.Det er hyttene som trekker erstatningsutbetalingene ned, for her går erstatningsutbetalingene ned med hele 16 prosent.

Pass på hjemmet ditt

For å avverge boliginnbrudd, bør det se ut som om du er hjemme.  Det er lurt å samarbeide med naboen om vanning av plantene på trappa og tømming av postkassen. Kast gjerne litt søppel i søppelkassen deres også, dermed blir det ikke så tydelig at naboen ikke er hjemme.

– Stadig flere bruker alarm og samtidig har politiet i mange distrikter gjort en målrettet innsats for å forebygge innbrudd. Et FG-godkjent alarmanlegg kan også virke preventivt. sier Neverdal i Finans Norge.

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no