Ny rekord i kortbruk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Ny rekord i kortbruk

Tall fra BankAxept AS og Nets viser at det aldri tidligere er gjennomført så mange kortkjøp som i løpet av juni i år. Denne måneden ble det utført mer enn 150,1 millioner kortkjøp, en økning på 10,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. I løpet av juni handlet vi med betalingskortene for 54,9 milliarder kroner, en vekst på 9,2 prosent.

Juni var preget av veldig mange dager med mye kortbruk. Totalt var det hele 20 dager med mer enn fem millioner kortkjøp denne måneden, til sammenligning var dette tilfellet 13 dager i juni i fjor.

– Med unntak av søndagene, ble det daglig etter 11. juni utført mer enn fem millioner kortkjøp. Aldri tidligere har vi sett så mange dager etter hverandre hvor dette har vært tilfelle, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

19. juni var den dagen i juni med flest kortkjøp og høyest omsetning med betalingskortene. Denne dagen ble det utført 6,5 millioner kortkjøp og det ble handlet for nesten 2,6 milliarder kroner.

44 milliarder med BankAxept

Nordmenn handler som regel med BankAxept-delen av kortet sitt. I juni ble BankAxept-kortene benyttet 131,8 millioner ganger, en økning på 10,4 millioner kortkjøp sammenlignet med samme måned i fjor. Disse kortene sto for 44,3 milliarder kroner av handelen, noe som er 3,4 milliarder kroner mer enn juni i fjor.

– Tallene for juni er preget av at mange fikk feriepengene inn på konto, noe som forklarer de mange dagene med høyt kortbruk, sier markedssjef Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

BankAxept-statistikk


For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedssjef i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no