Svak vekst i kortbruk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Svak vekst i kortbruk

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i løpet av mai ble utført 138,3 millioner kortkjøp, en økning på 2,8 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. I løpet av denne måneden handlet vi med betalingskortene for 49,4 milliarder kroner, en vekst på 2,2 prosent.

– Selv om det var en svak vekst for måneden, var mai også preget av mange dager med mye kortbruk. 15. mai er den dagen til nå i år med flest kortkjøp. Bare denne dagen ble det utført 7,3 millioner kortkjøp og det ble handlet varer og tjenester med betalingskortene for mer enn 3 milliarder kroner, sier Stein-Arne Tjore pressesjef for Nets i Norge.

BankAxept brukes daglig 3,9 millioner ganger

BankAxept-kortene ble benyttet 121,3 millioner ganger i mai, en økning på 1,4 millioner kortkjøp sammenlignet med samme måned i fjor. Disse kortene sto for 39,6 milliarder kroner av handelen, nesten 700 millioner kroner mer enn mai i fjor.

– I gjennomsnitt ble BankAxept-kortene benyttet 3,9 millioner ganger daglig, og i snitt ble det handlet for nesten 1,3 milliarder kroner med disse kortene hver dag i mai, sier markedssjef Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Se www.bankaxept.no for mer informasjon.


For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedssjef i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no