Norsk Pensjon også med statlig pensjon

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Norsk Pensjon også med statlig pensjon

Statens pensjonskasse (SPK) leverer nå data til Norsk Pensjon. Det samme vil KLP gjøre rett over ferien. Norskpensjon.no er nå pensjonsportalen som gir deg den mest omfattende informasjonen om pensjonsrettigheter.

Dag Vidar Bautz og Ola Narmo. Foto.
Daglig leder Dag Vidar Bautz og teknisk portalansvarlig Ola Narmo er glad for avtalen med Statens pensjonskasse.

Avtalen mellom Norsk Pensjon og SPK ble inngått tidligere denne måneden og er allerede aktiv. Dersom du har pensjonsrettigheter i SPK, vil du få informasjon om det på norskpensjon.no. Du vil riktignok ikke få vite hvor mye, men du kan gå direkte til kalkulatoren på SPKs sider, beregne hvilken pensjon du får, og ta det med deg tilbake til Norskpensjon.no.

Du får imidlertid vite hvilke ordninger du har, om du har alders-, uføre- og etterlattepensjon.

Til sammen 800 000 medlemmer i Statens pensjonskasse kan nå få oversikt og prognose over sine antatte pensjonsrettigheter både i folketrygden, fra private ordninger, individuelle avtaler og fra Statens pensjonskasse

AFP mangler

Alle norske livsforsikringsselskaper leverer pensjonsdata til Norsk Pensjon, med unntak av ett som vil levere om kort tid.

Opplysninger om AFP finner du imidlertid ikke på Norsk Pensjon. Det er i så fall informasjon NAV må levere, og som foreløpig ikke har vært mulig.

Livsforsikringsselskapene

Norsk Pensjon eies av norske livsforsikringsselskaper. Formålet med Norsk Pensjon er å opprette og vedlikeholde en pensjonsportal som skal gi enkeltpersoner en samlet oversikt over pensjon fra ulike pensjonsordninger.

Ifølge daglig leder Dag Vidar Bautz er Norsk Pensjon nå den pensjonsportalen som har mest pensjonsinformasjon, og bedre skal det bli.

– Vårt mål er å få med alle pensjonsleverandører, og det tror vi kommer til å skje. Vi arbeider også for å få tilgjengeliggjort all informasjon direkte på Norsk Pensjon slik at folk ikke skal behøve å gå mer enn ett sted for å få informasjon om sine pensjonsrettigheter, sier han.

Kommunale pensjonskasser

Også de kommunale pensjonskassene er på vei inn. Norsk Pensjon har allerede en avtale med Lørenskog kommunale pensjonskasse. Bautz sier at alle de kommunale pensjonskassene vil komme med etter hvert.