Kontaktmøte med Siv Jensen

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kontaktmøte med Siv Jensen

Finans Norge var tirsdag i halvårlig kontaktmøte med finansminister Siv Jensen.

–Et godt og konstruktivt møte, hvor vi fikk berørt flere viktige tema for næringen, sier adm. direktør Idar Kreutzer i Finans Norge. 

Hvert halvår gjennomføres kontaktmøte mellom Finans Norge, finansministeren og flere andre i Finansdepartementets ledelse.

Omstilling

– Vi hadde en god og grundig gjennomgang av status i norsk økonomi, behovet for omstiling, og finansnæringens rolle i denne sammenheng. I tillegg fikk vi berørt flere viktige saker for finansnæringen både på bankområdet, pensjonsområdet og skadeforsikring, forteller Kreutzer.

Solvens og bankregulering

Av saker man særskilt brukte tid på å diskutere var tjenestepensjonenes tilpasning til nye solvens-krav, og effektene av bankregulering. Konkurransesituasjonen på bankmarkedet ble også berørt, og Finans Norge oppfordret finansministeren til å følge opp anbefalingene fra Konkurransetilsynets rapport om konkurransen på boliglånsmarkedet.

Finans Norge ga også finansministeren en oppdatering på hva finansnæringen i Norge gjør for å styrke økonomiopplæringen i skolen.

Finans Norge var representert ved styreleder Finn Haugan, nestleder i styret Odd Arild Grefstad, administrerende direktør Idar Kreutzer og direktør for kommunikasjon og samfunn Jan Erik Fåne.