Frykter båtulykker

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Frykter båtulykker

Finans Norge frykter alvorlige båtulykker også i sommer. I fjor ble det utbetalt rekordhøye erstatninger etter båtskader og ulykker, viser tall fra forsikringsselskapene.

Båt i fart. foto.
Båtene er blitt raskere, dyrere og større.

– Vi er bekymret over utviklingen de siste årene. Erstatningene etter båtskader har aldri vært høyere, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

I fjor var erstatningsutbetalingene på nesten 480 millioner kroner og det var nesten 11 000 materielle skader.

Været var riktignok fint i fjor sommer og mange valgte derfor å bruke mye tid på sjøen.

– Mye bruk av båtene, er trolig noe av forklaringen på økte båtskader, så sånn sett kan vi kanskje si at et labert sommervær nå på forsommeren har vært godt for noe, sier Neverdal.

Båthavari

Havari er den største posten når det gjelder skader på fritidsbåter. Rundt halvparten av erstatningssakene, har med havari å gjøre.

Mange nordmenn har investert i dyre og fine båter. De dyre båtene går raskere enn mange er vant til å håndtere. Det er viktig at båtførere kan navigere båten de skaffer seg under skiftende værforhold.

– Båtene er blitt raskere, dyrere og større. Dessverre skorter det av og til på kunnskapene om navigasjon, sier Neverdal. 

Stormskader i år

Etter første kvartal i år er det meldt om svært mange båtskader og erstatningene er allerede på rundt 100 millioner kroner. Skadene i begynnelsene av året er i hovedsak stormskader i forbindelse med uværet som traff store deler av kysten på nyåret. 

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no