Færre innbrudd hittil i år

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Færre innbrudd hittil i år

PRESSEMELDING: Det er langt færre forsikringsmeldte tyverier og innbrudd de tre første månedene i år, sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra Finans Norge. 

Mann med brekkjern bryter opp dør. Foto.
Antallet innbrudd ned med 14 prosent i første kvartal.

– Stadig flere bruker alarm og samtidig har politiet i mange distrikter gjort en målrettet innsats for å forebygge innbrudd, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Forsikringsselskapene har fått melding om 6262 tyveri og innbrudd i hus, leiligheter og hytter og erstatningsutbetalingene er på 105 millioner kroner etter første kvartal.

Dette innebærer at antallet går ned med til sammen 14 prosent og erstatningsutbetalingene med 6 prosent.

Særlig når det gjelder hytteinnbrudd, er nedgangen betydelig. Her er nedgangen i erstatningsutbetalinger på hele 28 prosent i denne perioden sammenlignet med fjoråret.

– Når det gjelder boliginnbruddene står fremdeles utenlandske mobile vinningskriminelle bak svært mange av innbruddene, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Pass på hjemmet ditt

For å avverge boliginnbrudd, bør det se ut som om du er hjemme.  Det er lurt å samarbeide med naboen om vanning av plantene på trappa og tømming av postkassen for aviser og reklame. Kast gjerne litt søppel i søppelkassen deres også, dermed blir det ikke så tydelig at naboen ikke er hjemme.

– Et FG-godkjent alarmanlegg kan virke preventivt. Det kan også være en ide å låne bort parkeringsplassen på gårdsplassen til naboen når du er bortreist, sier Neverdal.

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no