Sterk vekst i kortbruk i mars

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Sterk vekst i kortbruk i mars

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det ble handlet for 46,7 milliarder kroner i mars, en vekst på 9,8 prosent sammenlignet med mars i fjor. Totalt ble det utført 136,8 millioner kortkjøp, en økning på 8,9 prosent.

– Statistikken for mars preges av mange dager med mye kortbruk og høy omsetning. I mars var det fire dager hvor betalingskortene ble benyttet for mer enn 2 milliarder kroner, til sammenligning var det ingen slike dager i mars i fjor, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

I løpet av mars var det totalt 11 dager med mer enn fem millioner kortkjøp. Til sammenligning var dette tilfelle kun fire ganger i mars i fjor.

BankAxept-kortene ble benyttet 120,8 millioner ganger i mars, en økning på 8,5 millioner kortkjøp. Disse kortene sto for 37,8  milliarder kroner av handelen, 3,35 milliarder kroner mer enn i mars i fjor.
I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Nets, tlf. +47 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu