Over en halv million pensjonister har inntatt nettbanken

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Over en halv million pensjonister har inntatt nettbanken

7 av 10 alderspensjonister er nå nettbankbrukere, en økning på 11 prosentpoeng siden i fjor. Dette viser Dagligbankundersøkelsen 2015. Nettbanken foretrekkes klart foran mobilbank blant de eldste. Det er færre eldre som sier de bruker mobilbank nå i forhold til i fjor.

Bilde av eldre kvinne med pc

– Tallene i undersøkelsen tyder på at flere av de eldste har testet ut mobilbank, men funnet ut at det er greit å holde seg til den ”gode gamle” nettbanken, sier Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge.

Dagligbankundersøkelsen er en årlig undersøkelse som TNS Gallup gjennomfører for Finans Norge.

De eldste er stasjonære

Blant de over 67 år har andelen som sier de bruker mobilbank gått ned fra 19 til 12 prosent siden i fjor. I aldersgruppen 60 til 66 år er det tilsvarende utvikling. Her er andelen som sier de bruker mobilbank sunket fra 30 prosent til bare 19 prosent.

– Med hjemmepc og kodebrikke samt god telefonsupport fra banken har nå altså over 500 000 alderspensjonister inntatt nettbanken og gjort dette til sin primære kontakt med banken, sier Håkonsen.

De yngste er mobile

Blant unge under 32 år har det vært en nedgang på 16 prosentpoeng i bruk av nettbank, til fordel for økt bruk av mobilbank. 6 av 10 av de yngste sier de bruker mobilbank, en økning på 13 prosentpoeng på ett år.

– Nesten alle under 30 år har smarttelefon, men kun 55 prosent av de over 60. De yngste er altså vant til å bruke telefonen til langt mer enn å ringe med og er mye på farta. Det er nok noe av forklaringen på denne ulike utviklingen i valg av bankkanal, sier Håkonsen.

Flere bankkanaler

Dagligbankundersøkelsen viser at 75 prosent, eller 3,2 millioner kunder fortsatt sier de bruker bankkontorene i kombinasjon med nettbank og mobilbank. Rundt 400 000 sier de kun bruker filial, mens 1 million kunder sier de aldri er innom et bankkontor.

Siden 2011 har det vært en nedgang i antall bankkontorer på 10 prosent.

Ann Håkonsen

Ann Håkonsen

kommunikasjonssjef

950 64 149 Ann.Hakonsen@finansnorge.no