NM for ungdomsbedrifter

Gå til hovedinnhold
Publisert:

NM for ungdomsbedrifter

Onsdag 29.april deler Finans Norge ut en prestisjetung pris på NM for ungdomsbedrifter. Da møtes de mest sukessrike ungdomsbedriftene fra hele landet til dyst. Finans Norges ansatte juryerer og deler ut EwB-prisen (Enterprise without Borders). 

Bilde av:Kvile UB fra Sør-Trøndelag er en av kandidatene til å vinne EwB-prisen.
Kvile UB fra Sør-Trøndelag er en av kandidatene til å vinne EwB-prisen.

NM for ungdomsbedrifter arrangeres på Lillestrøm 29. – 30. april. 158 ungdomsbedrifter fra hele landet konkurrerer om 16 ulike priser. Nær 100 dommere fra arbeids- og næringsliv deltar i juryeringen.

Ungt Entreprenørskaps offisielle NM-side for program og mer informasjon.

Mer samarbeid mellom utdanning og næringsliv

Entreprenørskapssatsingen i Norge er et samarbeid mellom mange aktører. I tillegg til Finans Norge, er fire departementer, NHO, LO, Visma, Ferd og ManpowerGroup blant bidragsyterne til Ungt Entreprenørskap.

– Entreprenørskap i utdanning er et samspill mellom mange aktører. Lærere, skoleledelsen, leverandører, produsenter og mentor har lagt til rette og hjulpet elevene på veien. Kompetansen de har fått, kunne de ikke lest seg til i en bok. Vi trenger mer samhandling mellom utdanning og omverdenen, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge.

Entreprenørskap må læres

11 077 elever i videregående skoler har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og en mentor fra næringslivet. Ideene er elevenes egne og bedriftene registreres i Enhetsregisteret som egne juridiske enheter.

– Vi har lett for å tenke at entreprenører «bare er sånn». Det stemmer ikke! Entreprenørskap er ikke medfødt. Det kan og må læres. Gjennom ungdomsbedriftene får elevene erfare at de kan oppnå resultater de i utgangspunktet ikke trodde de kunne. De tilegner seg kompetanse, de opplever mestringsglede, og erfaringen åpner mange nye muligheter for dem, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Jurymedlemmer fra Finans Norge

Fagsjef Hilde Johansen skal dele ut NM-prisen. Med seg i juryen har hun Ann Håkonsen og Rolf Mæhle. 

Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2015 representerer Norge på EM i Berlin i sommer.

Bilde: Kvile UB fra Sør-Trøndelag er en av kandidatene til å vinne EwB-prisen. Fra venstre: Mats Næss, Jørgen Tryggestad, Vilde Juul Steinsholt, Nicolas Grønland og Trym Solan Renolen. Foto: UE Trøndelag.

- Vi trenger mer samhandling mellom utdanning og omverdenen

- Idar Kreutzer

adm.direktør Finans Norge