Stor interesse rundt Økonomilappen.no

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Stor interesse rundt Økonomilappen.no

PRESSEMELDING: På to uker har over 20 000 besøkt den nye web-appen Økonomilappen.no for å lære mer om personlig økonomi. – Økonomilappen.no møter et behov og oppleves som nyttig, mener forbrukerminister Solveig Horne. 

Bilde av logoen til økonomilappen

I begynnelsen av mars lanserte Finans Norge og Forbrukerombudet nye Økonomilappen.no – et opplæringsverktøy i personlig økonomi for unge.

– 14 dager etter lanseringen har over 20 000 personer besøkt Økonomilappen.no for å lære om blant annet lån, sparing, dagligøkonomi og forbrukerrettigheter, og ikke minst for å ta kunnskapstesten Økonomilappen. Det er vi strålende fornøyd med, sier adm.direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

– Grunnleggende økonomikunnskaper er nøkkelen for å bli en bevisst forbruker. Unge møter stadig flere økonomiske fristelser og fallgruver, men med Økonomilappen.no kan man få god hjelp til å ta tryggere og smartere valg i den viktige starten på voksenlivet, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Fornøyd forbrukerminister

Det var forbrukerminister Solveig Horne som stod for selve avdukingen av Økonomilappen.no, og statsråden er godt fornøyd med de ferske tallene.

– Det er flott at så mange ungdommer er interessert i å lære mer om personlig økonomi. Det er tydelig at den nye Økonomilappen.no møter et behov og oppleves som nyttig. Som forbrukerminister er jeg opptatt av å gi et kunnskapsløft om personlig økonomi blant unge.

Økonomilappen.no har mange kalkulatorer som er spesielt utviklet for målgruppen, som russekalkulator, kalkulator for impulskjøp, bruk av kredittkort, eie eller leie av bolig med mer. Forbrukerministeren har tro på Økonomilappen.no som verktøy i undervisning på skolen.

– Digitale verktøy er gode læringsmidler når vi skal gi opplæring i økonomi, og de egner seg godt til bruk i undervisningen på skolen. Jeg tror digitale verktøy som Økonomilappen.no bare blir enda viktigere i fremtidens opplæring, sier Horne.

De fleste tar kunnskapstesten

9 av 10 som besøker Økonomilappen.no, forsøker å «ta lappen» gjennom kunnskapstesten Økonomilappen.

– Kunnskapstesten er ment å være litt krevende. Så langt viser det seg at det kun er fem prosent som klarer å svare rett på alle spørsmålene. Syv av ti klarer tre fjerdedeler av testen og vi håper de bruker informasjonen på www.økonomilappen.no til å komme helt i mål neste gang de prøver, sier Kreutzer.

Flere banker har allerede tatt i bruk Økonomilappen.no i undervisningen gjennom Ungt entreprenørskap-programmet «Økonomi og karrierevalg» og ”Sjef i eget liv!”.

Finans Norge og Forbrukerombudet ønsker å utvikle Økonomilappen.no videre i dialog med målgruppen.

– Kunnskapstesten er ment å være litt krevende. Så langt viser det seg at det kun er fem prosent som klarer å svare rett på alle spørsmålene. Syv av ti klarer tre fjerdedeler av testen og vi håper de bruker informasjonen på www.økonomilappen.no til å komme helt i mål neste gang de prøver

- Idar Kreutzer

Adm. direktør Finans Norge