Nesten åtte prosent vekst i kortbruk i februar

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Nesten åtte prosent vekst i kortbruk i februar

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i løpet av februar ble utført 119,3 millioner kortkjøp, en økning på 7,9 prosent sammenlignet med februar i fjor. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 40,2 milliarder kroner, en vekst på 6 prosent.

– Tradisjonelt har februar vært den måneden med færrest kortkjøp og den laveste omsetningen med betalingskort. For første gang ser vi at det er blitt handlet med kort for mer enn 40 milliarder kroner i løpet av februar. Det er derfor lite trolig at vi vil se noen måneder med under 40 milliarder kroner i kortomsetning i år, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

BankAxept-kortene ble benyttet 105,3 millioner ganger i februar, en økning på 6,3 millioner kortkjøp. Disse kortene sto for 32,4 milliarder kroner av handelen, 1,67 milliarder kroner mer enn i februar i fjor.

– Det er også første gang det er gjennomført mer enn 100 millioner kortkjøp med BankAxept i løpet av februar måned. Dette betyr at vi mest sannsynlig vil ha ett helt år hvor det gjennomføres mer enn 100 millioner kortkjøp med BankAxept i hver enkelt måned, sier markedssjef Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Nets, tlf. +47 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedssjef i BankAxept AS, tlf. +47 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no