Oppryddingen etter ”Ole” i gang

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Oppryddingen etter ”Ole” i gang

Skademeldingene etter ekstremværet ”Ole” begynner nå å komme inn til forsikringsselskapene. Hittil har forsikringsselskapene fått meldinger om i underkant av tusen skader, men dette er høyst foreløpige tall og antallet kommer til å stige etter hvert.

Det er fortsatt en tidlig fase etter ekstremværet som traff store deler av Nord-Norge.

– Lofoten er blant områdene i landsdelen som fikk særlig hard medfart, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

I dagene fremover venter forsikringsselskapene flere skademeldinger. Både strøm og mobildekningen har vært borte mange steder, så det er først nå folk begynner å ta kontakt.

I enkelte områder som i Lofoten og Vesterålen meldes det om til dels store skader på noen hus og bygninger.

Mye takskader

Både fjøs og naust har også fått skader, og hele vegger på noen bygninger er borte, garasjer og uthus har også merket vindens herjinger.

Dessuten har en rekke båter og bryggeanlegg blitt skadet av de store bølgene og uværet som har feid inn over landsdelen.

Ellers er det mye takplater og takstein som er blåst av i vindkastene.

Forberedt

– Ekstremværet var meldt i god tid og det ser ut til at nordlendingene gjorde det de kunne for å forberede seg, sier Neverdal i Finans Norge.

Finans Norge administrerer Norsk Naturskadepool, hvor alle skadeforsikringsselskaper som selger brannforsikring i Norge er medlemmer.

De som har fått skader på bolig, eller eiendeler skal henvende seg direkte til forsikringsselskapet sitt.