Kortbruk for 42,4 milliarder kroner i januar

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruk for 42,4 milliarder kroner i januar

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at vi i løpet av januar handlet med betalingskort for 42,4 milliarder kroner, en vekst på 5,7 prosent. I løpet av årets første måned ble det utført 123,7 millioner kortkjøp, en økning på 7,7 prosent.

I en undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for Nets, fremkommer det at ni av ti nordmenn foretrekker kort som betalingsmiddel. Omtrent sju av ti svarer at de pleier å betale med kort også ved handel under 50 kroner.

– At stadig flere benytter kortene til småhandel kan vi se ved at gjennomsnittsbeløpet for kortkjøpene stadig blir lavere. I januar var snittbeløpet under 343 kroner, en reduksjon på mer enn seks kroner sammenlignet med januar 2014, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

BankAxept øker stadig

BankAxept-kortene ble benyttet 109,1 millioner ganger i januar, en økning på 6,5 millioner kortkjøp. Disse kortene sto for 34,3 milliarder kroner av handelen, 1,7 milliarder kroner mer enn i januar i fjor.

Statistikken for januar viser at reduksjonen av kontantuttak i betalingsterminaler fortsetter. Sammenlignet med januar 2014 er det en nedgang i antall kontantuttak ved varekjøp på 11 prosent. 

– Slik vi tolker tallene, er dette en bekreftelse på at nordmenn i stadig mindre grad tar ut kontanter, men heller benytter BankAxept-kortene til småhandel. Siden 2009 har den årlige bruken av BankAxept-kortene økt i snitt med 7,7 prosent, sier markedssjef Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

BankAxept statistikk på www.bankaxept.no


For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Nets, tlf. +47 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedssjef i BankAxept AS, tlf. +47 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no