Betal fra konto til konto med mobil

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Betal fra konto til konto med mobil

I disse dager lanserer de første bankene en helt ny betalingstjeneste i det norske markedet; øyeblikkelig betaling fra konto til konto med mobil. Tjenesten er utviklet av bankene gjennom Finans Norge under navnet Straksbetalinger. – I første omgang er det bankene i Eika Alliansen som kan tilby tjenesten til sine kunder, men vi regner med at andre banker kommer raskt etter, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.  Eika-bankene lanserer tjenesten under navnet SnapCash. 

Eika Alliansen har utviklet tjenesten for lokalbankene. Foreløpig er det kun LillestrømBanken, Totens Sparebank og Drangedalsbanken som tilbyr SnapCash. Innen utgangen av februar 2015 vil alle 75 banker i Eika Alliansen tilby tjenesten. Finans Norge regner med at et flertall av de andre bankene i Norge vil tilby betalingstjenesten i løpet av 2015 og 2016.

Rask og sikker betalingsløsning

Straksbetalinger, eller SnapCash, er en rask og sikker betalingsløsning fra konto til konto med mobil. Pengene går direkte fra konto til konto uten noen forsinkende mellomledd. Mottaker har pengene med en gang og kunden kan øyeblikkelig se transaksjonen i mobilbanken eller nettbanken. Tjenesten har en beløpsgrense på kr 500 000 og er like trygg og sikker som vanlig mobilbank og nettbank. Tjenesten er regulert av et felles regelverk og avtalevilkår gjennom Finans Norge og kan brukes overalt i verden. Det eneste betalingsløsningen er avhengig av, er mobildekning.