– Får snart holde med regulering

Gå til hovedinnhold
Publisert:

– Får snart holde med regulering

– Vi har kommet til et punkt hvor det snart får holde, sa finansminister Siv Jensen til Finansavisen på et kundearrangement i regi av Swedbank mandag. Temaet hun kommenterte var innfasingen av EU-reguleringene for finansbransjen, som hun innrømmet hadde skjedd i stor fart. – Det er godt at finansministeren gir uttrykk for at hun forstår bransjens situasjon, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge.

– Vi har lenge påpekt at vi ved å innføre nye kapitalkrav raskere og strengere i Norge enn hva som gjøres i andre land, svekker finansnæringens konkurransesituasjon. Norske banker skal selvsagt tilpasse seg EU-kravene. Men bankene er allerede solide, og det er ingen grunn til å stille strengere krav i Norge enn andre land eller å innføre dem tidligere her, sier Fåne.

På Swedbanks kundeseminar ga finansministeren inntrykk av å ville bremse innføringen av nye krav i finansbransjen.

– Finansbransjen er gjerne noe opposisjonen slenger kommentarer om. Dagens regjering vet at Norge er avhengig av finansnæringen og norske banker, sa Siv Jensen på seminaret.