Kortbruk for 47 milliarder i oktober

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruk for 47 milliarder i oktober

Pressemelding: Tall fra Finans Norge og Nets viser at betalingskortene ble brukt for 47,3 milliarder kroner i oktober, en økning på 6,6 prosent sammenlignet med oktober 2013.

I alt ble kortene benyttet 134,8 millioner ganger denne måneden, en vekst på nesten 9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

— Fredager er dagen med mest kortbruk, og i oktober ble det utført mer enn 5 millioner kortkjøp i løpet av hver av de fem fredagene, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

BankAxept mest brukt

I Norge finnes det i dag over 7,1 millioner kort som har BankAxept integrert i kortet. Det er denne delen av kortet som brukes i ni av ti kortkjøp. Foruten BankAxept kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

– Bare i oktober handlet vi varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner med BankAxept, noe som er 2,3 milliarder mer enn samme måned i fjor, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.

BankAxept-kortene ble benyttet 120,1 millioner ganger, en økning på 8,3 millioner kortkjøp sammenlignet med oktober i fjor. 

BankAxept-statistikk på www.bankaxept.no

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Nets, tlf. +47 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge, tlf. +47 950 641 49, e-post: ann.hakonsen@fno.no