Interesse for grønne obligasjoner

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Interesse for grønne obligasjoner

– Grønne obligasjoner blir møtt med økende interesse blant internasjonale investorer og private pensjonsfond. Avkastningen på disse obligasjonene er også økende. Det sa Abyl Karmali som er adm. direktør i Carbon Market i Bank of America Merrill Lynch på Zerokonferansen denne uka.

Abyl KarmaliVeksten i grønne obligasjoner-markedet er for tiden sterk. Karmali viste til en analyse som viser at avkastningen på de grønne obligasjonene er økende, og at det er et svært viktige finansielt instrument for finansnæringens innsats mot klimautfordringene.

Karmali er et sentralt navn globalt innenfor temaet. Han har ansvaret for bankens mer enn 50 millarder dollar "environmental business initiative" og har arbeidet i over 20 år med klimaendringer og klimafinansiering.

Finans Norge møtte Karmali etter hans innlegg om grønn finansiering og grønne obligasjoner hvor pengene går til konkrete miljøprodukter.

Karmali er også spesialrådgiver for Climate Market and Investment Association, og medlem i FNs Green Climate Fund.

Du kan se og høre Karmalis innlegg på Zerokonferansen.no