Idar Kreutzer som lærer for en dag

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Idar Kreutzer som lærer for en dag

Onsdag 12. november var administrerende direktør i Finans Norge lærer for 10. klassingene ved Hauketo skole i Oslo. – Jeg ønsker å vise at næringen tar sitt ansvar for å lære de unge om personlig økonomi, sa Idar Kreutzer, etter å ha prøvd seg som lærer for over 80 elever.

Ungt Entreprenørskap og Finans Norge samarbeider om programmet Økonomi og karrierevalg, hvor elever på ungdomstrinnet lærer om personlig økonomi. Programmet gjennomføres med eksterne veiledere fra banker og finansinstitusjoner. I går var det sjefen sjøl, Idar Kreutzer, som tok seg av undervisningen.

– Å ha innsikt og orden i sin egen økonomi kommer ikke av seg selv. De unge trenger kunnskap om personlig økonomi på veien til voksenlivet. Bankene bidrar med opplæring og viser samfunnsansvar i praksis, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge.

Bankansatte i skolen

Avtalen mellom Finans Norge og Ungt Entreprenørskap bidrar til at næringens kompetanse brukes enda mer i skoleverket. Avtalen skal blant annet stimulere til samhandling mellom Ungt Entreprenørskap lokalt og lokale banker om opplæring i skolen. Forrige skoleår gjennomførte nesten 18 000 elever programmet Økonomi og karrierevalg, og flere hundre ansatte i finansnæringen var i skolene som lærer for en dag.

I går fikk Hauketo skole i Oslo og Bjørnegård skole i Bærum besøk av ansatte i Finans Norge.

– Dette er et glimrende eksempel på hva som oppstår når skolen og næringslivet samarbeider. Når fagpersoner fra finansnæringen kommer inn i klasserommet og snakker med elevene om personlig økonomi, gir det en helt annen læring enn om de leser det i en lærebok, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Økonomi og karrierevalg

Økonomi og karrierevalg er tilpasset ungdomstrinnet og er beregnet for faget utdanningsvalg.