Høye båterstatninger etter godværssommer

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Høye båterstatninger etter godværssommer

Pressemelding: Båterstatningene har skutt i været i takt med gradestokken i sommer. Hittil i år øker fritidsbåterstatningene med 38 prosent til hele 406 millioner kroner, sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra Finans Norge.

– Mange båter ble mye brukt i sommer. Det er trolig hovedgrunnen til rekordhøye båterstatninger, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Antallet materielle skader på fritidsbåter økte med 30 prosent til nesten 8700 saker hittil i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Vi må tilbake til 2009 for å finne omtrent like mange.

Båthavari

Havariskadene er det aller flest av. Erstatningsutbetalingene øker med 36 prosent og antallet med 37 prosent etter de ni første månedene i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

– Mange nordmenn har investert i dyre, raske og fine båter. De dyre båtene går raskere enn mange er vant til. Det er viktig at båtførere kan navigere båten de skaffer seg. Det skorter dessverre av og til på kunnskapene om navigasjon, sier Neverdal. 

Mye tyveri

 Erstatningene etter tyveri av og fra båt øker mye, med 27 prosent i antall og 34 prosent i beløp. Mange har opplevd tyveri av båt, båtmotor eller båtutstyr.

– Både båter og kostbare båtmotorer er interessant for tyvene. De kriminelle gjør ofte grundige forberedelser før de slår til og stjeler mange båtmotorer samtidig. Men vakthold i havnene er effektivt, sier Neverdal.