Kortbruk økte med 10 prosent i september

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruk økte med 10 prosent i september

Pressemelding: Tall fra Nets og Finans Norge viser at betalingskortene ble benyttet 131,5 millioner ganger i september, en økning på 10,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.
— Hittil i år er det utført i overkant av en milliard kortbetalinger med BankAxept, det vil si penger man har på konto. BankAxept-delen av kortet benyttes i ni av ti kortkjøp, sier Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge.

Foruten BankAxept kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

— Den totale kortomsetningen i september var på 45,6 milliarder kroner, en økning på 7,9 prosent sammenlignet med september 2013, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

BankAxept-kort brukt en milliard ganger

Fra januar til og med september ble BankAxept-delen av kortene benyttet for 331,3 milliarder kroner og i overkant av en milliard ganger.

I september ble BankAxept-kortene benyttet 117 millioner ganger, en økning på 9,5 millioner kortkjøp sammenlignet med samme måned i fjor. 

– Bare denne måneden handlet vi varer og tjenester for 36,8 milliarder kroner med BankAxept-, noe som er 2,6 milliarder mer enn september i fjor, sier Ann Håkonsen i Finans Norge.

I Norges finnes det i dag over 7,1 millioner kort som har BankAxept integrert i kortet. Der er altså denne delen av kortet som brukes i ni av ti kortkjøp.

Se BankAxept-statistikk på www.bankaxept.no

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Nets, tlf. +47 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge, tlf. +47 950 641 49, e-post: ann.hakonsen@fno.no