Kai Chen (18) er Finans Norge-sjef for en dag

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kai Chen (18) er Finans Norge-sjef for en dag

Onsdag 15. oktober inntar Kai Chen sjefsstolen i Finans Norge. Sammen med Idar Kreutzer deltar han på "Leder for en dag" i regi av Ungt Entreprenørskap.  – Vi i Finans Norge heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får elevene mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Det ønsker jeg å gi mitt bidrag til, sier Kreutzer.

Kai Chen fra Oslo har drevet Ungdomsbedrift på skolen. Blant de om lag 12 000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år, har han vist seg å være blant de aller dyktigste. Derfor er han en av 30 elever som har blitt utvalgt til å være med på arrangementet Leder for en dag.

– Dette blir en skoledag helt utenom det vanlige! Jeg skal innrømme at det er litt skummelt, men mest av alt gleder jeg meg til å lære mer om Finans Norge, og å få høre hvordan Idar Kreutzer tenker og jobber, sier Kai Chen.

Ikke helt frie tøyler

Leder for en dag arrangeres for 12. året på rad, og Kreutzer er i godt selskap når han deltar på arrangementet. I år skal topplederne i blant annet Oslo Børs, Siemens, Flytoget og Tine bli ”skygget” av unge ledertalenter.

– Kai får ikke helt frie tøyler i lederstolen, men han skal få et innblikk i hva jeg som administrerende direktør i Finans Norge jobber med til daglig. Jeg gleder meg også til å høre om hans erfaringer som leder i en Ungdomsbedrift, sier Kreutzer.

Finans Norge har et langt samarbeid med Ungt Entreprenørskap, Forbrukerombudet, Husbanken og NAV for å øke kunnskapen om personlig økonomi, særlig blant ungdom og unge voksne.

Roser norske toppledere

– Det er disse ungdommene som skal finne løsninger på samfunnets største utfordringer og bringe det norske samfunnet inn i framtiden. Jeg blir rett i ryggen og veldig glad når jeg ser viljen blant norske toppledere til å stille opp for å gi dem oppmuntring og ballast på veien, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Det er bred politisk enighet om at entreprenørskap i utdanning er en riktig vei å gå for å gi unge etterspurte kompetanser og kvaliteter. Et samlet Storting står bak den nasjonale satsingen på entreprenørskap i utdanning. Satsingen har vært støttet av alle regjeringer siden Bondevik II-regjeringen lanserte en egen strategi for feltet i 2003. Arbeidet er forankret i flere departementer.

Ungt Entreprenørskap tilbyr et tyvetalls ulike programmer til skolen - fra grunnskole til masternivå. Forrige skoleår bidro over 30 000 personer fra arbeids- og næringsliv inn i organisasjonens ulike aktiviteter.