Kortbruk når nye høyder

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruk når nye høyder

Pressemelding: Tall fra Nets og Finans Norge viser at det igjen ble satt ny rekord i kortbruk. Bare i august ble betalingskortene benyttet 138,3 millioner ganger, en økning på 6,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Til nå i år er det utført mer enn en milliard kortkjøp.

— I august ble det gjennomført en million flere kortkjøp enn den gamle kortrekorden, som ble satt så sent som i juli i år. Når vi også ser at august er den fjerde måneden på rad med mer enn 130 millioner kortkjøp, så vi kan trygt si vi bruker kort som aldri før, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Kortomsetningen i august var på 49,5 milliarder kroner, en økning på 4,5 prosent sammenlignet med august 2013.

Hittil i år har vi brukt kortene våre for nesten 363 milliarder kroner, og det er utført i overkant av en milliard kortbetalinger.

Ni av ti betalinger med BankAxept

BankAxept-kortene ble i august benyttet 122,3 millioner ganger, en økning på 5,5 millioner kortkjøp sammenlignet med samme måned i fjor. Bare denne måneden handlet vi varer og tjenester for 39,8 milliarder kroner med BankAxept-delen av kortene, noe som er 1,45 milliarder mer enn august i fjor.

— Når vi ser på statistikken for august og hittil i år ser vi tydelig at nordmenn foretrekker BankAxept-kort. Til nå i år er nesten ni av ti kortkjøp utført med BankAxept-delen, sier Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge.

I Norges finnes det i dag over 7,1 millioner kort som har BankAxept integrert i kortet. Der er altså denne delen av kortet som brukes i ni av ti kortkjøp.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge, tlf. +47 950 641 49, e-post: ann.hakonsen@fno.no
Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Nets, tlf. +47 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu