SpareBank 1 SMN – vinner av Finansstafetten 2014

Gå til hovedinnhold
Publisert:

SpareBank 1 SMN – vinner av Finansstafetten 2014

Pressemelding: SpareBank 1 SMN stakk av med seieren i Finansstafetten 2014. Prisen tildeles for arbeidet de har gjort med Ungt Entreprenørskaps program ”Økonomi og karrierevalg”, der ungdom får opplæring i personlig økonomi. Prisen ble delt ut av adm. direktør Anne Kathrine Slungård i Ungt Entreprenørskap Norge og adm. direktør Idar Kreutzer i Finans Norge, under årets skolekonferanse for finansbedrifter onsdag 20. august i Oslo.

Anne Kathrine Slungård (UE), Eli Arnstad (SpareBank 1 SMN) og Idar Kreutzer (Finans Norge). Foto: Ragnar Falck.I året som har gått har nesten 18 000 elever i 14 forskjellige fylker i landet gjennomført programmet ”Økonomi og karrierevalg” og flere hundre ansatte i finansnæringen har vært i skolene som lærer for en dag. Prosjektet ”En dag i skolen!” er et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap, Finans Norge og Finansmarkedsfondet.

Prosjektet skal gi elever i 9. og 10.trinn kunnskap i sentrale temaer innen finans gjennom å bruke gode, lokale rollemodeller fra finansnæringen. I tillegg gir programmet elevene mulighet til å reflektere rundt framtidig utdanningsvalg.

SpareBank 1 SMN inspirerer og utvikler

– Årets vinner er en regional bank med lokal forankring, der de ansatte utviser meget godt lagarbeid og sammen bidrar til inspirasjon og utvikling hos unge mennesker i regionen, sa Idar Kreutzer under utdelingen av prisen. 

Satsingen er godt forankret i SpareBank 1 SMNs filialer, noe som bidrar til at banken når mange elever lokalt. Han viste til at juryen i tillegg hadde lagt vekt på at banken engasjerer svært bredt blant sine ansatte – hele 64 veiledere har vært ute i skolene gjennom året som har gått.

– Når en person fra den lokale finansinstitusjonen møter opp i klasserommet, oppstår en læring og et engasjement hos de unge som er uvurderlig. Faglig troverdighet og eksempler fra det virkelige liv er noe de unge trenger mer av i sin læring, påpekte Anne Kathrine Slungård. 

Hederlig omtale til Helgeland Sparebank

Juryen vil også gi hederlig omtale til Helgeland Sparebank. Banken reiser på kryss og tvers til de små og store skolene på Helgeland, fra innlandet til de ytterste øyene. Fra en start med noe tilfeldig tilbud gjennom bankens avdelingskontorer har satsingen etablert seg som et velorganisert, jevnlig tilbud for distriktets skoler.

Kontaktpersoner:

Hilde E. Johansen, fagsjef i Finans Norge, tlf: 996 97 167, e-post: hilde.e.johansen@fno.no

Anne Kathrine Slungård, adm. direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, tlf: 482 48 875, e-post: aks@ue.no