Øyvind Apelland tilsatt som daglig leder i BankAxept AS

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Øyvind Apelland tilsatt som daglig leder i BankAxept AS

Pressemelding: Øyvind Apelland (50 år), får ansvaret for å modernisere det norske kortsystemet når han 1. oktober tiltrer som daglig leder i BankAxept AS. Selskapet er bankenes nyopprettede organisasjon for videreutvikling av det nasjonale kortsystemet BankAxept.

Øyvind Apelland er i dag IT-direktør i Nets, der han blant annet har hatt ansvaret for BankID-satsningen samt ledet moderniseringen av Nets IT-infrastruktur.

– Øyvind er en usedvanlig kunnskapsrik og erfaren leder med lang fartstid innenfor norsk betalingsformidling. Han har sentral kompetanse i skjæringspunktet mellom teknologi og forretningsutvikling, noe som er viktig for videreutviklingen av BankAxept, sier Mathias Martinsen, styreleder i BankAxept AS.

Modernisere det nasjonale kortsystemet

– Norge har et av verdens mest effektive og sikre betalingssystemer. Etableringen av BankAxept AS er et viktig virkemiddel for å beholde og videreutvikle BankAxepts sterke posisjon som nasjonalt kortsystem, sier Jan Digranes, direktør for bank og betalingsformidling i Finans Norge.

Tidligere har merkevaren og systemet blitt administrert av Finans Norge, på vegne av bankene. Nå er selskapet etablert som et eget AS, eiet direkte av bankene.

– Finans Norge besluttet i 2013 å starte en prosess for å forretningsorientere BankAxept, ikke minst for å henge med i den rivende teknologiske utviklingen, sier Digranes. Ved å etablere et eget aksjeselskap der bankene er aksjonærer, har bankene nå tatt et mer aktivt eierskap til kortsystemet.

– Med tilsettingen av Øyvind Apelland som daglig leder er en viktig etappe fullført, avslutter han.

Nye løsninger kommer snart

 Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept i Norge i dag.

– Å bidra til å sikre gode, trygge og brukervennlige betalingsløsninger er en fantastisk spennende oppgave. Vi tar mål av oss til å komme med nye løsninger for kontaktløs betaling for kort og mobil og betaling på nett. Det er viktig å sikre at norske kunder også i fremtiden skal ha muligheten til å benytte seg av kontobasert betaling, ikke bare kredittkortløsninger, sier nytilsatt daglig leder Øyvind Apelland, som lover at det om ikke lenge vil komme spennende nyheter fra BankAxept AS.

Kontaktpersoner:

Jan Digranes, direktør for bank og betalingsformidling i Finans Norge, tlf: 900 67 654, e-post: jan.digranes@fno.no

Mathias Martinsen, styreleder i BankAxept AS, tlf: 913 94 874, e-post: mathias.martinsen@nordea.com

Øyvind Apelland, daglig leder i BankAxept AS, tlf: 905 44 586, e-post: Oyvind.apelland@bankaxept.no