Ny rekord i antall kortkjøp

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Ny rekord i antall kortkjøp

Tall fra Nets og Finans Norge viser at vi brukte betalingskortene våre 137,2 millioner ganger i juli, en vekst på 9,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Aldri før er betalingskortene benyttet så mange ganger i løpet av en måned.

Bankkkort– I juli ble det gjennomført en halv million flere kortkjøp enn i desember 2013 som hadde den gamle rekorden, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Kortomsetningen i juli var på 50,4 milliarder kroner, en økning på 6,4 prosent sammenlignet med juli 2013.

BankAxept-kortene ble benyttet 122,5 millioner ganger i løpet av juli, en økning på 8,7 millioner kortkjøp sammenlignet med samme måned i fjor. Bare i juli ble det handlet varer og tjenester for 41,5 milliarder kroner med BankAxept-delen av kortene, noe som er 2,3 milliarder mer enn juli i fjor.

På vei mot kontantfritt samfunn

– Kortrekorden i juli bekrefter vår påstand om at vi er på vei mot det kontantfrie samfunn, sier direktør for prosessområde bank Jan Digranes i Finans Norge.

– Det har vært en stor debatt om det kontantfrie samfunn i sommer.  Disse tallene bekrefter den trenden som vi og flere med oss har påpekt. Stadig flere ønsker å betale elektronisk fremfor med kontanter. Vi har fått med oss innspillene om å sikre personvern, behovet for å ha gode tjenester for alle og fortsatt ha mulighet for kontantoppgjør dersom systemene svikter. Vi er helt enig i at dette må ivaretas. Samtidig bør elektronisk betaling og kontanter likestilles som betalingsmidler slik at butikker, reiseliv og andre virksomheter selv kan velge hvordan de som hovedregel ønsker å motta oppgjør fra sine kunder.  Det skal bli spennende å følge utviklingen videre, sier Digranes.

Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept. Det øvrige skjer i hovedsak med kredittkort utsted av de internasjonale kortselskapene og i noen grad nasjonale kredittkort og elektroniske gavekort.

Se Bankaxept-statistikk på www.bankaxept.no

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Jan Digranes, direktør for prosessområde bank i Finans Norge, tlf +47 909 67 654, e-post: jan.digranes@fno.no
Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge, tlf. +47 950 641 49, e-post: ann.hakonsen@fno.no
Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Nets, tlf. +47 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu