Nesten en halv million nordmenn har behandlingsforsikring

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Nesten en halv million nordmenn har behandlingsforsikring

PRESSEMELDING: Stadig flere bedrifter tegner behandlingsforsikring for sine ansatte. 437 000 nordmenn har ved utgangen av juni 2014 en eller annen form for helseforsikring, ifølge statistikk fra Finans Norge. Det er en økning på 15 prosent sammenlignet med samme tidspunkt i 2013.

– Det har i flere år vært en klar vekst i behandlingsforsikring som et ansattgode i bedrifter. Det har blitt stadig mer vanlig å forsikre samtlige ansatte i bedriften, sier adm. direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

Kollektive avtaler

Av de 437 000 som har en behandlingsforsikring, er 92 prosent tegnet som kollektive avtaler gjennom arbeidsgiver. Kun 8 prosent har en individuell behandlingsforsikring.

Sett opp mot antall sysselsatte i Norge er det nå 16,6 prosent som har behandlingsforsikring gjennom arbeidsgiver. Dette er en økning på to prosentpoeng fra samme tidsrom i 2013. (Kilde: SSB)

– Bedriftene tegner behandlingsforsikring for å redusere sykefraværet, redusere ventetiden for ansatte som står i helsekø, og for å ta vare på ansatte som blir syke, sier Kreutzer.

– Behandlingsforsikring er et viktig supplement til offentlige helsetjenester. Sykefravær og ventelisteproblematikk opptar pasienter, arbeidsgivere og behandlingsinstitusjonene, sier Kreutzer. 

Slitasjeskader

– Mange opplever en lengre periode med sykefravær som følge av problemer med rygg, nakke, skuldre og knær. Behandlingsforsikring tilbudt av forsikringsselskap garanterer rask behandling ved private sykehus i Norge og i utlandet, sier Kreutzer.

– Det offentlige er gode på å gi rask behandling ved akutte skader som for eksempel benbrudd, mens det tar lengre tid å få behandling mot slitasjeskader i rygg, nakke, skuldre og knær, sier Kreutzer.

Behandlingsforsikringen benyttes oftest til behandling hos fysioterapeut/kiropraktor og legespesialist/diagnostikk.
 
Premiebestanden for behandlingsforsikring var per andre halvår 2014 på 952 millioner kroner. Erstatningene for 2014 er estimert til ca. 700 millioner kroner. Med dette kan det anslås at for hele 2014 vil rundt syv av ti premiekroner gå ut igjen i erstatninger.