Godt besøkt finanskveld

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Godt besøkt finanskveld

Onsdag kveld inviterte Finansforbundet og Finans Norge til uformell samling og debatt i Sparebanken Sør sine lokaler i Arendal, og arrangementet ble virkelig vellykket. Over 80 deltagere koste seg med debatt om finansnæringen, hyggelig musikk og god mat og godt drikke.

Finanskveld på ArendalsukaBlant gjestene var det både fagforeningstopper, flere stortingspolitikere, og representanter fra bank- og forsikringsnæringen.

Pål Adrian Hellman fra Finansforbundet, Idar Kreutzer fra Finans Norge og Marianne Marthinsen fra Arbeiderpartiet i finanskomiteen diskuterte om vi trenger en sterk finansnæring i Norge. Kreutzer og Hellman var enige på flere punkter om viktigheten av en god norsk finansnæring, og etterlyste en politisk vilje til også å bygge opp under næringen, og ikke bare regulere den.

Næringspolitikk

Kreutzer sa han synes det er merkelig at vi ikke har noen som helst egen næringspolitikk for finansnæringen, mens enhver annen bransje i Norge har tydelige mål om hva man ønsker å oppnå.

Marianne Marthinsen sluttet seg til dette, og lovet å vurdere nærmere om ikke det vil være hensiktsmessig med en slik politikk. Til dette fikk hun også støtte fra Høyres stortingrepresentant Siri Meling, som var tilstede i salen.

– Utnytt kapitaltilgangen

Marthinsen ble også utfordret av Hellman og Kreutzer på å bidra til å utnytte den store kapitaltilgangen i Norge til å bygge opp et sterkere finanscluster bl.a. med utgangspunkt i oljefondet. Marthinsen var ikke helt avvisende til dette heller, noe som ble positivt mottatt av finansfolket i salen.

Hun advarte imidlertid også næringen om at den tilliten man etterlyser fra politisk hold, er noe man også må fortjene. Samtidig skyndte hun seg å legge til at hun hadde et klart inntrykk av at næringens omdømme i politiske kretser var blitt kraftig forbedret de siste årene.