Rekordmye BSU-sparing

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Rekordmye BSU-sparing

Pressemelding: Flere enn noen gang satte i fjor inn penger på BSU-kontoen sin. Det viser tall fra Finansbarometeret som TNS Gallup har utført for Finans Norge. 76 prosent av de som oppgir at de har Boligsparing for unge, sier at de satte inn penger på kontoen i løpet av det siste året.

I 2012 og 2013 var tilsvarende andel henholdsvis 68 og 71 prosent.

Stadig mer sparing

Ved utgangen av april i år utgjorde innskudd på BSU-kontoene til sammen 33 milliarder kroner. Dette er mer enn noen gang før, viser tall fra Statististisk sentralbyrå (SSB).

– Det er positivt at BSU-sparingen øker og at andelen som setter inn penger hvert år stiger, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

65 prosent av de spurte i aldersgruppen mellom 18 og 33 år oppgir at de har BSU- konto, ifølge Finansbarometeret. 

Spar feriepengene

Hvis du er under 34 år og klarer å sette deler av ferie- eller skattepengene dine på BSU-konto, er det både lønnsomt og smart. Du kan dermed raskere få sjansen til å kjøpe din egen bolig.

Du kan spare inntil 25 000 kroner i året og til sammen 200 000 kroner totalt til din første bolig i BSU.

Bankene gir svært god rente på BSU-sparing. Hvis du har skattbar inntekt, får du i tillegg et skattefradrag. Skattefradraget er på 20 prosent av sparebeløpet, det vil si 5 000 kroner i året dersom du sparer maksimumsbeløpet.

Ved å spare i BSU skaffer du deg egenkapital til bolig. Myndighetene har bestemt at alle som kjøper bolig minst bør ha 15 prosent av kjøpesummen i form av egne oppsparte penger, egenkapital.

– Mange unge er flinke til å spare og ferien kjennes kanskje ekstra velfortjent dersom man også setter inn penger på BSU-kontoen i sommer, sier Neverdal i Finans Norge.

Jevnt og trutt

Det kan ofte være lurt å sette opp en månedlig spareavtale for å nå sparemålet, selv om desember for mange er den store sparemåneden for BSU.

– Det viser seg at mange har problemer med å sette til side maksimalbeløpet fordi de starter for sent. Derfor kan det være lurt å starte tidlig på året, og spare jevnt og trutt, gjerne månedlig. Husk at pengene først er bundet ved årets slutt, sier Neverdal i Finans Norge.

Om Norsk finansbarometer

Norsk finansbarometer er en årlig undersøkelse gjennomført av TNS Gallup i månedsskiftet januar/ februar på vegne av Finans Norge. Den omfatter bank, skadeforsikring og livsforsikring. Undersøkelsen blir gjennomført blant et representativt utvalg av den norske befolkning over 18 år. Det blir på bankområdet gjennomført om lag 4500 intervjuer.