Rekordhøye reiseerstatninger

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Rekordhøye reiseerstatninger

Pressemelding: Erstatningene for reiseforsikring hittil i år er rekordhøye, viser tall fra Finans Norge. Erstatningsutbetalingene etter første kvartal er på nesten 540 millioner kroner, 29 prosent mer enn etter samme periode i fjor.
– Særlig utgifter i forbindelse med sykdom øker, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Noe av forklaringen på at erstatningsutbetalingene stiger, er at vi reiser lengre, mye mer, og til mer eksotiske strøk en tidligere. I tillegg har utgiftene til for eksempel sykehusbehandling økt, blant annet er det dyrere enn før å havne på sykehus i flere land i Asia.

Aldri før har reiseerstatningene for ett enkelt kvartal vært høyere enn for de tre første månedene i år.

– Sykdom på reise står for nesten halvparten av erstatningsutbetalingene, sier Neverdal.

De siste årene har det vært en kraftig økning av erstatningsutbetalinger i forbindelse med sykdom på reise. Utbetalingene er nesten dobbelt så store nå som i 2007.

Flere saker

Det er registrert til sammen 82 000 reisesaker etter første kvartal 2014,  25 prosent flere enn etter samme periode i fjor.

Tyveri av reisegods er også blant postene som øker, etter en periode med nokså stabile tyveritall.  Det var 25 000 saker, 20 prosent flere, som gjelder tyveri etter første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Husk reiseforsikring

Det er viktig å ha reiseforsikringen i orden. Utenriksdepartementet har også flere ganger påpekt at reisende nordmenn ikke må glemme å kjøpe reiseforsikring.

– Det finnes dessverre enkelte som reiser uten reiseforsikring. Men det bør være en naturlig del av forberedelsene å sjekke at reiseforsikringen er i orden, sier Neverdal.