Øker pensjonsbelastningen

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Øker pensjonsbelastningen

Finanstilsynets har i dag satt ned den maksimale beregningsrenten i livsforsikring fra 2,5 til 2,0 prosent.
– Dette vil gi betydelig høyere belastning på bedrifter og kommuner for ytelsespensjoner, sier direktør for liv og pensjon i Finans Norge, Stefi Kierulf Prytz.

Alle høringsinstansene med unntak av Norges Bank har argumentert mot å redusere renten nå.

– Rentenedsettelsen er et nytt eksempel på at Finanstilsynet velger å gå i mot klare råd fra en samlet næring, og i dette tilfellet også en samlet arbeidsgiver- og arbeidstakerside. Beslutningen er unødvendig gitt endringene som kommer med Solvens II fra 1.januar 2016.  

– Vi frykter dette vil medføre utstedelse av nye fripoliser, som vil svekke robustheten til pensjonssystemet. Vi er overrasket over at Finanstilsynet øker presset på ytelsespensjon. Dette øker behovet for at Finansdepartementet gjennomfører nødvendige endringer i virksomhetsreglene, sier Stefi Kierulf Prytz.