Bilverkstedet på Jaren selges

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Bilverkstedet på Jaren selges

Bilskadeinstituttet AS og Bilskadeinstituttet Verksted AS er lagt ut for salg. Virksomheten som ligger på Jaren i Gran kommune har siden 70-tallet vært et viktig bidrag til å holde kontroll med kostnadene ved bilreparasjoner for norsk forsikring. I dag er det bare ordinær verkstedvirksomhet som drives. Dette ligger ikke innenfor norsk forsikrings virksomhetsområder og anlegget blir derfor solgt.

Bygningsmassen ble oppført av Norsk Forsikring, som et opplærings- og forskningsinstitutt for Bilskadeinstituttet i 1970-71. Driften inkluderte fra 1970-tallet demonteringsanlegg for biler, prøve- og metodeverksted, prosjektavdeling og kursvirksomhet.

Det er 13 ansatte på verkstedet, og forutsettes at de som kjøper eiendommen og virksomheten også driver verkstedet videre.

Det er Finansnæringens Hovedorganisasjon som eier verkstedet, og som nå ønsker å selge det.

Kursvirksomheten som i dag drives av Bilskadeinstituttet AS skal drives videre av bilskadekontoret og følger ikke med i salget.

Det er allerede flere som har meldt sin interesse for å overta verkstedet.