BankAxept når nye høyder

Gå til hovedinnhold
Publisert:

BankAxept når nye høyder

Pressemelding: Tall fra Finans Norge og Nets viser at vi brukte kortene våre 134,5 millioner ganger i mai, en økning på 10 prosent sammenlignet med mai i fjor. Vi handlet med kort for 48,3 milliarder kroner, en vekst på 7,6 prosent. 16. mai ble det også satt ny rekord i antall kjøp med BankAxept-kort.

Mai måned var preget av mange dager med mye kortbruk, med hele ti dager med mer enn fem millioner kortkjøp. I samme måned i fjor var dette tilfelle kun seks ganger.

— Kun i desember 2013 har det vært utført flere kortkjøp enn i mai, men omsetningen med betalingskortene var ikke på samme nivå som i desember. Dette tyder på at kortene brukes stadig oftere, også til småhandel, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Ny dagsrekord for BankAxept

BankAxept-kortene ble benyttet 120 millioner ganger i løpet av mai, en økning på 9,4 millioner kortkjøp sammenlignet med samme måned i fjor. Bare i mai ble det med BankAxept-delen av kortene handlet varer og tjenester for 38,9 milliarder kroner, noe som er 2,3 milliarder mer enn mai i fjor.

— 16. mai ble det satt ny rekord i antall kjøp med BankAxept-kort. Bare denne dagen ble det utført nesten 6,6 millioner kjøp med disse kortene, sier Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge.

Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept. Foruten BankAxept-kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

BankAxept-statistikk

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge, på tlf. +47 950 641 49 eller via e-post: ann.hakonsen@fno.no

Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Nets, på tlf. +47 915 39 846 eller via e-post: satjo@nets.eu