Mange dager med mye kortbruk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Mange dager med mye kortbruk

Pressemelding: Tall fra Finans Norge og Nets viser at vi brukte kortene våre for 44,1 milliarder kroner i april, en vekst på over 8 prosent sammenlignet med april i fjor.  Det ble gjennomført 122,1 millioner kortkjøp, en økning på 7,4 prosent.

I april var det det totalt ni dager med mer enn fem millioner kortkjøp. Til sammenligning var dette tilfelle kun tre ganger i april i fjor. Fredag før påske var også den dagen til nå i år med flest kortkjøp. Denne dagen ble det utført i underkant av 5,9 millioner kortkjøp og kortomsetningen var på nesten 2,4 milliarder kroner.

— April er den måneden til nå i år hvor kortomsetningen har vært høyest, og for første gang på lang tid så vi også at gjennomsnittbeløpet for kortkjøpene økte. Mye handel før påske kan være forklaringen på at snittbeløpet økte i april, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Vekst i kortbruk til tross for mange fridager

BankAxept-kortene ble brukt 109 millioner ganger i april, noe som er over 6 millioner transaksjoner mer enn i sammen måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for 35,8 milliarder kroner med BankAxept-delen av kortet. Dette er en økning på 2,8 milliarder sammenlignet med april i fjor.

—Til tross for mange helligdager hadde vi en kraftig vekst i bruken av BankAxept i april måned sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. Det ser ut til at folk stadig oftere gjør opp for seg med kort, sier Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge.

Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept. Foruten BankAxept-kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

For BankAxept-statistikk - se www.bankaxept.no

Kontaktpersoner:

Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef Finans Norge, tlf. 950 641 49, nn.hakonsen@fno.no
Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef Nets, tlf. 915 39 846, satjo@nets.eu