Kortbruken har økt med over 9 prosent i år

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruken har økt med over 9 prosent i år

Pressemelding: Etter årets tre første måneder viser tall fra Nets og Finans Norge at bruken av betalingskort har økt med 9,2 prosent sammenlignet med fjoråret. I løpet av første kvartal er det gjennomført 351 millioner kortkjøp og kortomsetningen var på 120,5 milliarder kroner, en vekst på 5,7 prosent.

— Mars er den måneden til nå i år hvor nordmenn har vært flittigst til å bruke kortene. Bare denne måneden er betalingskortene benyttet 125,5 millioner ganger, en økning på 12 prosent sammenlignet med mars i fjor, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.
Omsetningen med betalingskort var i mars på 42,5 milliarder kroner.

98 milliarder med BankAxept

Nordmenn handler som regel med BankAxept-delen av kortet sitt. Hittil i år er BankAxept blitt brukt 314 millioner ganger, og er i samme periode benyttet til å handle varer og tjenester for 97,7 milliarder kroner.  Bare i løpet av mars handlet vi for 34,4 milliarder med BankAxept-kortene våre.

— Med andre ord handler vi primært med penger vi har på konto og ikke med kredittkort, sier Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge.

BankAxept-kortene ble i mars benyttet mer enn 112 millioner ganger til å handle varer og tjenester.

Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept. Foruten BankAxept-kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

BankAxept-statistikk

 
For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge, på tlf. 950 641 49 eller via e-post: ann.hakonsen@fno.no
Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Nets, på tlf. +47 915 39 846 eller via e-post: satjo@nets.eu