Finansmarkedsmeldingen 2013

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Finansmarkedsmeldingen 2013

Den årlige finansmarkedsmeldingen ble i dag lagt frem av finansminister Siv Jensen. Meldingen drøfter utviklingen og reguleringen av finansmarkedene. Finansministeren varsler i meldingen at de ønsker å vurdere tiltak for å styrke konkurransen i det norske bankmarkedet. – Vi er for effektiv og god konkurranse, og tror konkurranse er bra både for kundene og bankene selv, sier adm. direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

 – Våre medlemmer opplever at konkurransen i bankmarkedet er knallhard. Men vi er selvsagt positive til å diskutere hvordan det skal bli enda lettere for forbrukerne å bytte bank og utnytte konkurransen.

Kreutzer sier det er for tidlig å ta stilling til de enkelte tiltakene departementet sier de vil utrede nærmere. Han mener imidlertid det bør legges vekt på tiltak som vil ha en konkret effekt, og som er praktisk og økonomisk gjennomførbare. Det arbeides samtidig med initiativ i EU som bankene vil måtte tilpasse seg til. Kreutzer mener det er viktig at de tiltakene som gjennomføres i Norge er i tråd med det fremtidige europeiske regelverket.