1,6 millioner nordmenn bruker mobilbank

Gå til hovedinnhold
Publisert:

1,6 millioner nordmenn bruker mobilbank

45 prosent av oss har lastet ned en mobilbankapp fra en eller flere banker, og 39 prosent sier de er aktive mobilbankbrukere. Dette viser Dagligbankundersøkelsen 2014, som TNS Gallup har gjennomført for Finans Norge. – Vi har trolig like mange mobilbankbrukere som nettbankbrukere om få år, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

I dag bruker 3,5 millioner nordmenn nettbank og 1,6 millioner mobilbank. Mobilbankbruken har økt fra 19 til 39 prosent bare siden 2012.

Må være i forkant

Norske banker har vært raske til å utvikle tjenester som gjør det enklere å være bankkunde, men står overfor store utfordringer konkurransemessig i årene som kommer, ikke minst på betalingsområdet.

– Skal vi klare å tilfredsstille kundene med enkle og gode bank- og betalingsløsninger, er vi nødt til å ligge i forkant av utviklingen, sier Kreutzer.

Med nettbank, mobilbank, telefon, sosiale medier og chat kan man godt være fjernkunde og få dekket behovet for kontakt med banken. Norske bankkunder har vært uredde i å ta i bruk ny bankteknologi.

– En økning fra 19 til 39 prosent som sier de bruker mobilbank bare siden 2012 er imponerende og viser at vi har kunder som raskt tar i bruk nye løsninger, sier Kreutzer.

Også eldre

Nesten 20 prosent av de over 66 år svarer at de bruker mobilbank, og andelen er nær 60 prosent i aldersgruppen 33 til 40 år. Det er altså ikke kun de yngste som tar i bruk ny bankteknologi først og undersøkelsen viser at det er en jevn spredning aldersmessig.

– Mobilbank er en banktjeneste som treffer folk som har en hektisk hverdag og som gjør det enklere å utføre banktjenester, sier Kreutzer.

Tall fra årets Finansbarometer, en annen undersøkelse fra TNS Gallup, viser at 44 prosent av kundene sier at mobilbank har gjort det lettere å være bankkunde.

Ikke redusert nettbankbruk

Dagligbankundersøkelsen viser at økt mobilbankbruk ikke har ført til redusert nettbankbruk. Folk oppgir at de fortsatt er like ofte inne i nettbanken, selv om de har tatt i bruk mobilbanken.