Stadig økende kortbruk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Stadig økende kortbruk

Pressemelding: Kortbruken øker med over 7 prosent sammenlignet med februar i fjor viser tall fra Nets og Finans Norge. Bare i februar ble betalingskortene benyttet mer enn 110 millioner ganger. Kortomsetningen var på 38 milliarder kroner denne måneden og BankAxept sto alene for 31 milliarder.

Fredag 14. februar er den dagen hittil i år med flest kortkjøp.

— Denne dagen ble det gjennomført i overkant av 5,5 millioner kortkjøp og omsetningen med kort passerte 2 milliarder kroner, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.
 
31 milliarder med BankAxept

Nordmenn handlet for 30,7 milliarder kroner med BankAxept-kort i februar, noe som er 1,2 milliarder kroner mer enn i februar 2013. Disse kortene ble benyttet mer enn 99 millioner ganger, som er 5,4 millioner ganger mer enn tilsvarende periode i fjor.

— Gjennomsnittsbeløpet for kjøp av varer og tjenester med BankAxept kort var på 310 kroner i februar. Dette er det laveste gjennomsnittsbeløpet vi noen gang har registrert for en måned. Dette bekrefter at BankAxept-kortene i stadig større grad også benyttes til småhandel, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.

Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept. Foruten BankAxept-kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Statistikk BankAxept
 
For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge, på tlf. + 47 950 641 49 eller via e-post: ann.hakonsen@fno.no
Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Nets, på tlf. +47 915 39 846 eller via e-post: satjo@nets.eu